OTP Banka Slovensko neodpredala pohľadávku podnikateľovi M. Kočnerovi

24.11.2012 Bratislava

Bratislava 23. novembra (TASR) - V súvislosti s medializáciou kauzy o prevode nehnuteľností bytového domu Glance House v Bernolákove OTP Banka Slovensko vyhlasuje, že medializované tvrdenia o odkúpení tejto pohľadávky Mariánom Kočnerom od financujúcej OTP Banky Slovensko nie sú pravdivé. V tlačovom vyhlásení to uviedla hovorkyňa banky Zuzana Krenyitzká.

"OTP Banka Slovensko neodpredala predmetnú pohľadávku podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi. Vzniknutá situácia nás mrzí a zároveň vyzývame budúcich vlastníkov bytov na zvýšenú opatrnosť pri nadobúdaní nehnuteľností v bytovom dome Glance House v Bernolákove," uviedla Krenyitzká na margo informácií, že pohľadávku voči bytovému domu už odkúpil Kočner.

Terajší námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka je podľa štvrtkového (22.11.) vydania denníka Sme podozrivý, že zneužil právomoci verejného činiteľa. Je podozrivý, že umožnil prevod bytovky v Bernolákove na spoločnosť Gapeja, ktorá je v konkurze. Tá patrí bývalému spoločníkovi Mariána Kočnera Štefanovi Ághovi, pričom samotný Kočner má s Trnkom priateľské vzťahy.

Túto nehnuteľnosť blokoval na katastri Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Trnka údajne poslal list jednej zo sporiacich sa strán a v ňom súhlasil s prevodom bytovky.

Úrad boja proti korupcii už odovzdal vyšetrovateľovi svoje podozrenia, že mohlo prísť k viacerým trestným činom vrátane zneužitia právomocí verejného činiteľa.
 

Vyberte región